Jak zrobic bezglutenowe placki warzywne . Przepis

Udostępnij ten post

zdrowe placki warzywne przepis
placki warzywne
Będą nam potrzebne:
  • 2 ziemniaczki
  • 2 duże cebule
  • 2 marchewki
  • 3-4 cukinie małe zielone
  • 2-3 duże łyżki mąki bezglutenowej
  • 2 jaja
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia      
Umyte i obrane warzywa ścieramy na dużych oczkach, na tarce.
Cukinie solimy i czekamy aż puści soki, potem dokładnie odciskamy, mieszamy z resztą warzyw, dodajemy całe jajka, zagęszczamy mąką, solimy i pieprzymy do smaku.
Ciasto układamy na mocno rozgrzanej patelni z tłuszczem. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Zobacz też:

Jak zrobić tradycyjne, starodawne racuchy?

Smacznego życzy Wam Beata, Tajemnice Natury.




4 komentarze :

  1. Warzywne, wegańskie, bezglutenowe. Super pomysł. Taką kuchnię lubię. Nie wątpię, że smakują tak wspaniale, jak wyglądają. Nic tylko jeść. Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny przepis :) Zapizuje do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli podzielisz się swoimi przemyśleniami, doświadczeniem albo pomysłami. Z pewnością zajrzę na Twój blog i uczynię z przyjemnością to samo.
Blog ma charakter informacyjny, nie zastępuje profesjonalnej porady lekarskiej.
Jeśli podoba Ci się wpis, proszę udostępnij znajomym - Dziękuję.